Ylang-Ylang

Ylang-Ylang je vzácnou orchideí s omamnou vůní. Esenciální olej Ylang-Ylang se nachází uplatnění při výrobě parfémů, jeho protizánětlivé a omlazující účinky se využívají i v luxusní přírodní kosmetice.

Ylang-Ylang je silnou vonnou esencí, která povzbuzuje smysly, ulevuje od stresu a napětí a působí jako afrodiziakum.





O Ylang-Ylang

Zdrojem vzácné silice Ylang Ylang jsou intenzivně vonící květy stromovité orchideje kananga vonná (Unona odorantissima, Cananga odorata). V Indonézii, odkud silice pochází, se květy Ylang-Ylang pro své afrodiziakální působení pokládají na lůžka novomanželů.

Olej z rostliny je známý také jako olej Cananga (Kananga). Jako olej Ylang-Ylang se pak označuje olej destilovaný pouze z květů. Olej je čirý nebo lehce nažloutlý a má lahodnou, exotickou vůni se sladkým nádechem...

Silice se užívá v parfumerii, kosmetice i aromaterapii
  • Esenciální olej Ylang Ylang bývá součástí nejluxusnějších parfémů, mj. byl součástí legendární vůně Chanel 5.
  • Smyslná, erotická vůně Ylang-Ylang působí jako afrodisiakum.
  • Silice má silné antidepresivní a uklidňující účinky, zmírňuje nervové napětí, působí proti úzkosti.
  • Má také sedativní působení a používá se při nespavosti.
  • Zklidňuje dýchání, snižuje krevní tlak.
  • Čistí a zjemňuje pleť, má mírné protizánětlivé účinky, obnovuje přirozenou rovnováhu pleti.
  • Má také omlazující působení a pomáhá bojovat proti předčasnému stárnutí.
  • Silice Ylang-Ylang působí také proti křečím a odstraňuje bolesti různého původu.

Komentáře

Doporučujeme:

Levandule

Jojobový olej

Bambucké máslo

Kakaové máslo