Jojobový olej

Jojobový olej je výjimečným rostlinným olejem, resp. kapalným voskem stále zelené pouštní rostliny Simondsie.
Jojobový olej vyniká výbornými pečujícími, hydratačními a hojivými vlastnostmi. Je skvělý pro všechny typy pleti včetně té nejcitlivější.
Jojobový olej se užívá i jako výživný zábal na vlasy. Navrací jim lesk, pružnost a vitalitu.



O jojobovém oleji

Jojobový olej bývá zařazován k panenským olejům, přestože de facto panenským olejem není. Jedná se vlastně o kapalný vosk stále zelené rostliny Simondsie čínské (Chimondsia chinensis). Simondsie, nazývaná také jojoba, pochází z pouštních oblastí Severní Ameriky. Jojobová semena svým tvarem připomínají kávová zrna, jsou však podstatně větší.

Výjimečné složení jojobového oleje

Jojobový olej vyniká obsahem cenných nenasycených mastných kyselin, minerálů a vitamínu E, který je známý pro své prospěšné působení na pokožku. Protože se jedná o vosk, užívá se jojobový olej pouze vnější aplikací přímo na pokožku, je součástí pečující kosmetiky.

Pro všechny typy pleti, také pro vlasy

Unikátní pouštní rostlina – Simondsie je mezi rostlinami výjimečná především pro produkci esterů – vosků, které jsou velmi podobné kožnímu mazu produkovanému lidskou pokožkou. Proto lidská pokožka jojobový olej tak ochotně přijímá.

Jojobový olej nezpůsobuje alergické reakce, hodí se pro všechny typy pokožky včetně té nejcitlivější. Je vhodný i pro velmi malé děti. Patří k nejcennějším rostlinným olejům s mnoha výhodami pro ošetřování pleti i vlasů.
Užívá se především ve formě olejových zábalů na vlasy. Podporuje pružnost vlasů, posiluje je a navrací jim lesk. Stejně jako na pokožku má i na vlasy jojobový olej vynikající hydratační a pečující účinky.

Při každodenní péči je možné pár kapek jojoby vetřít přímo do konečků vlasů.

Regenerační, výživné a hojivé účinky

Jojobový olej se výborně vstřebává, napomáhá přirozené hydrataci pokožky. Nezanechává pocit mastnoty, přitom skvěle vyživuje a regeneruje pleť. Zvyšuje elasticitu pokožky a pomáhá tak předcházet jejímu předčasnému stárnutí.

Hojivé působení jojobového oleje se užívá i v péči o problematickou pleť a akné.

Jojobový olej má také výbornou skluznost, zanechává pokožku hedvábně jemnou. Proto se užívá jako součást masážních přípravků.

Jojobový olej zvyšuje odolnost pokožky, má přirozený ochranný UV filtr 3 – 4, bývá součástí regenerační a pečující opalovací kosmetiky.

Jojobový olej je téměř bez vůně. Díky vysokému obsahu antioxidačního vitamínu E se téměř nekazí.

Komentáře

Doporučujeme:

Bambucké máslo

Kakaové máslo

Levandule

Ylang-Ylang