SÍLA DOTEKU  Péče o tělo i o duši  Bio panenské oleje, vonné oleje, přírodní kosmetika 

Rakytníkový olej BIO

Rakytníkový olej má výjimečné hojivé a regenerační schopnosti.

Jako tělový olej vyživuje pokožku. Ovlivňuje růst nových tkání a napomáhá hojení. Příznivě působí při poškození sliznic a kůže po chemoterapiích a ozařování. Pomáhá při kožních onemocněních a akné, hojí popáleniny, omrzliny, drobná poranění, ekzémy, popraskané bradavky kojících žen apod. Aplikuje se také jako zábal na vlasy.

Rakytníkový olej je známý svými protizánětlivými účinky. Užívá se proto také při zánětlivých stavech sliznic ústní dutiny a pochvy, při hemeroidech. Tlumí bolest, ničí bakterie, léčí záněty. Je prospěšný při onemocnění dýchacích cest. Pomáhá i při potížích trávícího traktu.

Napomáhá detoxikaci organismu, obnovuje vitalitu, podporuje regeneraci. Rakytníkový olej se užívá jako zdroj všech důležitých vitamínů, minerálních látek, nenasycených mastných kyselin aj. Má antioxidační, antistresové a antidepresivní účinky.

Více se dozvíte v článku níže.

Řadit podle  
Výrobce  

BIO Rakytníkový olej, 100%, 20 ml
Rakytníkový olej, 100%, čistý přírodní

naše cena 298 Kč

imgimg21
img


BIO Rakytníkový olej, 100%, 50 ml
Rakytníkový olej, 100%, čistý přírodní

naše cena 598 Kč

imgimg21


Rakytník bio karité + 100 % bio karité
BIO KARITÉ - RAKYTNÍKOVÁ DÁRKOVÁ SADA

naše cena 305 Kč

imgimg21

Hojivý rakytníkový olej

Rakytníkový olej z oranžových bobulí rakytníku řešetlákového má výjimečné hojivé a regenerační schopnosti. V našem e-shopu je  dostání i jako čistý rakytníkový olej, 100% přírodní produkt bez konzervantů a syntetických látek.

Rakytník řešetlákový (Hippophae rhamnoides) je trnitý vytrvalý keř typický zeleno-stříbřitými listy a oranžovými bobulemi, dosahující výšky až dvou metrů. Původem pochází z Asie, konkrétně Číny, Mongolska, Nepálu, Indie, ale také Kavkazu a Sibiře, kde je od pradávna využíván v lidovém léčitelství.

 

Vnitřní užití BIO rakytníkového oleje 100%

Rakytníkový olej se užívá k posílení vitality, obranyschopnosti a celkové regeneraci organismu.

Čistý rakytníkový olej slouží jako zdroj všech nejdůležitějších vitamínů (A, B1, B2, B6, D, E, F, K, P), karotenoidů a bioflavonoidů s antioxidačními vlastnostmi, také minerálů (železo, bór, mangan) a nenasycených mastných kyselin - Omega 3, Omega 6, Omega 9 i vzácné Omega 7. Obsahuje asi 10x více vitamínu C než pomeranč a obsahem betakarotenu předčí i typickou mrkev.

Rakytníkový olej má antistresové a antidepresivní účinky.

Rakytníkový olej také napomáhá detoxikaci organismu a stimuluje činnost jater.

Pro vysoký obsah nenasycených mastných kyselin je rakytníkový olej prospěšný i srdci a cévám. Funguje jako prevence civilizačních onemocnění.

Rakytníkový olej pomáhá při obtížích trávícího traktu, stimuluje činnost trávících enzymů, reguluje žaludeční šťávy, užívá se při žaludečních a dvanácterníkových vředech.

Rakytníkový olej je užitečný také při zánětlivých stavech sliznic ústní dutiny a dýchacích cest, pomáhá při rýmě a nachlazení.

Je také účinný při gynekologických problémech, ve formě olejových nálevů či napuštěných vatových tampónů se užívá při zánětech pochvy, při hemeroidech. Rakytníkový olej tlumí bolest, ničí bakterie, léčí záněty.

Rakytníkový olej vyživuje pokožku, působí blahodárně na její pružnost. Příznivě ovlivňuje růst a obnovu tkání. Příznivě působí při poškození sliznic a kůže po chemoterapiích a ozařování.

Rakytníkový olej 100% pomáhá při kožních onemocněních a akné, kdy se kombinuje vnější a vnitřní užití. Rakytníkový olej hojí popáleniny, omrzliny, drobná poranění, ekzémy, popraskané bradavky kojících žen.

 

Dávkování při vnitřním užití:

Cca čajová lžička čistého rakytníkového oleje 1-2x denně, při problémech trávícího traktu se doporučuje užívat cca 20 minut před jídlem pár kapek rakytníkového oleje 3-4x denně.

Rakytník lze užívat i dlouhodobě. Nejsou známy případy nepříznivých vedlejších účinků nebo negativní interakce s jinými potravinami, léky nebo léčivými bylinami. Rakytníkový olej mohou střídmě užívat i těhotné a kojící ženy.

V průběhu užívání může dojít ke krátkodobému zhoršení příznaků obtíží, které však během pár dnů nahradí zlepšení stavu.

Doporučujeme užívat místo tradiční kovové lžičky plastovou, s kovem by mohly některé cenné látky rakytníkového oleje negativně reagovat.

 

Vnější použití BIO rakytníkového oleje 100%

Zevně se čistý rakytníkový olej používá k mazání postižených míst, aplikuje se i formou přikládání napuštěných vatových tampónů. Hojí nejrůznější kožní onemocnění, ekzémy, omrzliny i popáleniny. Má schopnost hloubkové regenerace tkání. Pomáhá při akné a zánětlivých stavech pokožky.

Rakytníkový olej se používá také jako olejový zábal na poškozené, lámavé a suché vlasy, kterým navrací vitalitu a pružnost.

 

Čistý rakytníkový olej se užívá i k výplachům dutiny ústní a krku.


POZOR: Rakytníkový olej 100% díky obsahu karotenoidů výrazně barví.

Při vnější aplikaci rakytníkového oleje je třeba počítat s oranžovým zabarvením, které může přetrvávat i několik dnů, zašpinit spodní prádlo apod.

 


Zajímá vás více?

Zde najdete další články o rakytníkovém oleji:



Dovolená Řecko


BIO Rakytníkový olej, 100%, 20 ml
BIO Rakytníkový olej, 100%, 20 ml
rakytníkový olej, BIO, fialové sklo
Rakytníkový olej, 100%, čistý přírodní produkt Rakytníkový olej se vyrábí z oranžových bobulí rakytníku řešetlákového. Jeden z mála 100% čistých panenských rakytníkových olejů, většina produktů nabízených na trhu jsou pouze extrakty. Je dodávaný ve fialovém skle pro zachování maxima cenných látek.   Unikátní hojivý a regenerační rakytníkový olej
naše cena 298 Kč

img21 img
img

ZTllZGQ