SÍLA DOTEKU  Péče o tělo i o duši  Bio panenské oleje, vonné oleje, přírodní kosmetika 

Úvod » » Ricinový olej, 100%, 200 ml


Ricinový olej, 100%, 200 ml

regenerační a hojivý olej

img

 

Číslo produktu: 012NPOZ1
Výrobce: Nobilis Tilia
naše cena:
158 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
 ks 

Ricinový olej lisovaný za studena

  • Ricinový olej z plodů skočce obecného nazývaného také ricinovník nebo Jonášovo stínidlo.
  • Má silné promašťující účinky.

 

Regenerační, hojivý a hydratační ricinový olej

Ricinový olej se získává z plodů okrasné jednoletky skočce obecného, označované také jako ricinovník. Je známo, že plody této rostliny jsou silně jedované, ricinový olej však prochází filtrováním a tepelnou úpravou, kdy jsou jedovaté látky z plodů odstraněny.

Ricinový olej je cenný svým obsahem kyseliny ricinolejové. Ta mu dává do vínku silně pomašťující a hojivé působení. Ricinový olej regeneruje poškozenou a suchou kůži, váže v pokožce vlhkost a tím napomáhá její hydrataci.

 

Účinky ricinového oleje

  • ricinový olej je ideální k ošetření suché a poškozené pokožky
  • ricinový olej pomáhá hojení jizev má dokonalé hydratační účinky
  • užívá se také pro léčbu některých druhů bradavic a jiných kožních novotvarů
  • užívá se při hojení zánětů a otevřených ran
  • ricinový olej se uplatňuje při hojení jizev
  • bývá součástí některých regeneračních přípravků na poškozené řasy. Ricinový olej posiluje řasy, podporuje jejich růst a zvyšuje jejich odolnost.
  • ricinový olej je vhodný také jako zábal na vlasy nebo regenerátor poškozených nehtů
  • ve formě olejových zábalů se aplikuje při bolesti svalů a kloubů. Ricinový olej má schopnost stimulovat činnost lymfatického systému, napomáhá tak odbourávání toxických látek a podporuje hojení.

Pro svou vysokou hustotu se ricinový olej pro péči o pokožku často ředí s jinými panenskými oleji (dýňový olej, olej z vinných hroznů aj.).

 

Vnitřní užití se kvůli silným projímavým účinkům ricinového oleje nedoporučuje.

Ricinový olej se užívá jako efektivní projímadlo při průjmech, vždy je však třeba ho aplikovat ve velmi malých dávkách!

 

SLOŽENÍ

Ricinus communis/ricinový olej, extrahovaný,100%



Zajímá vás více?

Zde najdete další články o ricinovém oleji:

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

comment

ZDg0M