SÍLA DOTEKU  Péče o tělo i o duši  Bio panenské oleje, vonné oleje, přírodní kosmetika 

Úvod » Zuby » BIO Dýňový olej, 100%, 1000 ml


BIO Dýňový olej, 100%, 1000 ml

panenský olej, CPK BIO, vhodný i do studené kuchyně

 

Číslo produktu: 012NPOD4
Objem (hmotnost): 1 000 ml
Výrobce: Nobilis Tilia
naše cena:
963 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
 ks 

Panenský dýňový olej lisovaný za studena v BIO kvalitě

  • Panenský dýňový olej vyrobený ze semínek dýně oranžové
  • Dýňový olej má specifickou hnědozelenou barvu a lahodnou oříškovou chuť, proto se využívá i ve studené kuchyni.
  • V ekonomickém 1000 ml maxi balení.


Vynikající dýňový olej jako blahodárný elixír zdraví

Trápí vás prostata? Vyzkoušejte dýňový olej!

Dýňový olej je známý především pro své prospěšné působení při problémech s prostatou, muži i ženy ho užívají jako zdroj životní energie.

Dýňový olej však pomáhá mj. i při léčbě zánětů močových cest.

Dýňový olej obsahuje množství nenasycených mastných kyselin, vitamínů, minerálních a dalších biologicky aktivních látek. Unikátní je svým obsahem cucurbitacinů – přírodních látek podobných hormonům, které mají schopnost zabraňovat degenerativním procesům a zpomalovat stárnutí buněk.

Dýňový olej je ceněný zejména pro vysoký obsah zinku, obsahuje také hořčík, vápník, železo, mangan, měď, draslík, fosfor, vitamíny skupiny B,A, C a E.

Díky cennému obsahu, mj. vitamínu E má skvělé antioxidační účinky, jako pleťový a tělový olej přispívá k regeneraci pokožky, pomáhá při akné a některých druzích ekzémů.

Dýňový olej je známý především pro své prospěšné působení při problémech s prostatou, ale pomáhá mj. i při léčbě zánětů močových cest.


Vnitřní použití dýňového oleje

Hustý dýňový olej má lahodnou chuť a příjemnou vůni pražených oříšků.

Dýňový olej se užívá především ve studené kuchyni – hodí se do salátů a pomazánek. Je výborným ochucovadle, může se přidávat do vařené rýže, těstovin, polévky i bramborové kaše. Skvěle chutná v kombinaci se sýry. Hodí se i do sladkých dezertů.

Dýňový olej se snese i tepelné zpracování, smí se zahřívat do max. 120 stupňů. Nehodí se na smažení.

Dýňový olej se hojně užívá v kuchyni Rakouska, zde se také dýňový olej tradičně vyrábí pod značkou "štýrský dýňový olej". Nejenže místní údajně díky užívání štýrského oleje netrápí prostata, ale netrpí ani nedostatkem sexuálního apetitu. Dýňový olej se zde užívá i místo modré pipulky lásky.


Dávkování:

Při přímém vnitřním užití se doporučuje 1 – 4 kávové lžičky oleje denně.


Dýňovému oleji se přisuzují léčivé účinky:

  • u mužů přispívá dýňový olej ke zlepšení léčby prostaty a podpoře sexuální energie
  • u žen se pak užívá jako stimulátor a zdroj enegie
  • dýňový olej pomáhá při zánětech močových cest
  • dýňový olej povzbuzuje krevní oběh
  • dýňový olej zklidňuje trávící ústrojí, je prospěšný pro sliznice
  • příznivě působí při vředových onemocněních žaludku a dvanácterníku
  • podporuje regeneraci pokožky, pomáhá při kožních onemocněních
  • má antioxidační vlastnosti


Účinky dýňového oleje - vnější aplikace

  • Díky vysokému obsahu zinku má dýňový olej hojivé a zklidňující účinky na pleť.
  • Skvěle se hodí pro vysušenou, poškozenou a ekzematickou pleť.
  • Pomáhá při akné.
  • Dýňový olej podporuje pružnost a vitalitu pleti.
  • Užívá i jako regenerátor nehtů, stimuluje jejich růst a zpevňuje je.
  • Nachází uplatnění i jako vlasový zábal - pro poškozené vlasy. Je účinný proti vypadávání vlasů.
  • Užívá se také jako výplachový zubní olej při kazivosti zubů.


DOPORUČENÍ

  • Po otevření uchovávejte dýňový olej v lednici a spotřebujte nejlépe do 3 měsíců.
  • Dýňový olej je vhodné skladovat na temném a chladném místě.

 

SLOŽENÍ

Cucurbita pepo/dýňový olej lisovaný za studena,100 %

 


Zajímá vás více?

Zde najdete další články o dýňovém oleji:

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

comment

MjdhY