SÍLA DOTEKU  Péče o tělo i o duši  Bio panenské oleje, vonné oleje, přírodní kosmetika 

Ricinový olej

Ricinový olej je vysoce hustým olejem, který má silné promašťující schopnosti. Užívá se tak k péči o velmi suchou a poškozenou pokožku. Unikátní regenerační a hojivé vlastnosti předurčují ricinový olej k léčbě jizev a některých druhů bradavic.

Ricinový olej je často spojován také s řasami. Jeho aplikace na řasy podporuje jejich růst a zvyšuje jejich odolnost.

V neposlední řadě můžete ricinový olej využít i v podobě olejových obkladů na bolavé svaly a klouby.

Nejde o univerzální olej, užívání a aplikaci ricinového oleje je třeba provádět obezřetně. Sledujte reakce svého těla. Sami poznáte, jak užitečný ricinový olej může být.

Více se dozvíte v článku níže.

Řadit podle  
Výrobce  

Ricinový olej, 100%, 200 ml
Ricinový olej lisovaný za studena Ricinový

naše cena 158 Kč

imgimg21
img

Hojivý ricinový olej

Ricinový olej pochází ze statné rostliny skočce obecného. Skočec je známý také jako ricin, ricinovník nebo Kristova ruka, již po staletí ho užívají traviči jako zdroj prudce nebezpečného jedu.

Ricinový olej, který se vyrábí lisováním se semen ricinovníku, však žádný jed neobsahuje. Aby se zbavil potenciálně nebezpečných látek prochází filtrací a tepelným zpracováním. Ricinový olej tak právě naopak může být pro lidský organismus v mnoha ohledech prospěšný.

Ricinový olej se užívá mj. ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu. Je unikátní vysokým obsahem mononenasycené mastné kyseliny ricinoolejové, která má silné promašťující schopnosti.

Ricinový olej bývá nenápadný, je průhledné nebo mírně žluté barvy, bez vůně a bez chuti, zaujme však svou vysokou viskozitou. Pro péči o pokožku a lepší vstřebatelnost se tak ricinový olej ředí s řidšími oleji – dýňovým, avokádovým nebo olejem z vinných hroznů.

 

Ricinový olej v péči o pokožku

Ricinový olej se uplatňuje v péči o silně vysušenou a poškozenou kůži. Má výrazné regenerační a hojivé vlastnosti, pomáhá tak při hojení jizev a některých kožních novotvarů (např. některých druhů bradavic).

 

Ricinový olej na řasy

Mj. je známý také jako regenerátor vlasů, nehtů nebo řas. Aplikuje se formou vlasových zábalů, na nehty nebo na řasy. Buď bývá složkou některých regeneračních přípravků na řasy nebo se na řasy nanáší přímo (přitom je však třeba dbát na to, aby se olej nedostal do očí).

 

Ricinové zábaly na bolavé klouby

V neposlední řadě se ricinový olej využívá i pro olejové zábaly na bolavé klouby a svaly. Využívají se přitom jeho regenerační schopnosti a také schopnost stimulovat činnost lymfatického systému. Ricinový olej tak napomáhá odbourávání toxických látek a urychluje proces hojení.



Zajímá vás více?

Zde najdete další články o ricinovém oleji:

 


Dovolená Řecko


Ricinový olej, 100%, 200 ml
Ricinový olej, 100%, 200 ml
regenerační a hojivý olej
Ricinový olej lisovaný za studena Ricinový olej z plodů skočce obecného nazývaného také ricinovník nebo Jonášovo stínidlo. Má silné promašťující účinky.   Regenerační, hojivý a hydratační ricinový olej Ricinový olej se získává z plodů okrasné jednoletky skočce obecného, označované také jako ricinovník. Je známo, že plody této rostliny jsou silně
naše cena 158 Kč

img21 img
img

NTZiZjYwZG